فصل سوم کتاب "مذهب عليه مذهب" با عنوان "آري، اينچنين بود برادر!" به بازخواني واقعه‌ي عاشورا و تبيين فلسفه‌ي شهادت در راه آرمان‌هاي انساني و الهي مي‌پردازد. شريعتي در اين فصل، با لحني حماسي و شورآفرين، به تشريح ظلم و ستمي که بر امام حسين (ع) و يارانش در واقعه‌ي کربلا روا شد مي‌پردازد و شهادت آنها را حرکتي انقلابي در راه آزادي و عدالت معرفي مي‌کند.


بازخواني عاشورا:


شريعتي در اين فصل، به جاي روايت سنتي و تاريخي واقعه‌ي عاشورا، به بازخواني اين واقعه از منظري نو و امروزي مي‌پردازد. او تلاش مي‌کند تا پيام‌هاي عاشورا را براي انسان معاصر تبيين کند و از آن به عنوان الگويي براي مبارزه با ظلم و ستم و برقراري عدالت اجتماعي استفاده کند.


فلسفه‌ي شهادت:


شريعتي در اين فصل، شهادت را در راه آرمان‌هاي انساني و الهي، امري ارزشمند و ضروري مي‌داند. او معتقد است که شهادت، تنها راه رهايي از ظلم و ستم و رسيدن به سعادت و کمال حقيقي است.


نقش نسل جوان:


شريعتي در اين فصل، معتقد است که نسل جوان وظيفه‌اي خطير بر عهده دارد و آن، احياي مذهب آزادي و عدالت و مبارزه با مذهب ظلم و استبداد است. او نسل جوان را به عنوان اميد آينده جامعه بشريت مي‌داند و از آنها مي‌خواهد که با شجاعت و جسارت در برابر ظلم و ستم بايستند و براي تحقق عدالت و آزادي تلاش کنند.


انتقاد از بي‌تفاوتي نسل جوان:


شريعتي در اين فصل، از بي‌تفاوتي نسل جوان نسبت به مسائل ديني و اجتماعي به شدت انتقاد مي‌کند. او معتقد است که نسل جوان به جاي اينکه به دنبال تفريح و لذت‌هاي زودگذر باشند، بايد به دنبال علم و دانش و معرفت باشند و براي تغيير و تحول در جامعه تلاش کنند.


متهم کردن نسل گذشته:


در ادامه، شريعتي نسل گذشته را نيز به دليل کوتاهي در تربيت نسل جوان و عدم انتقال صحيح آموزه‌هاي ديني به آنها مورد سرزنش قرار مي‌دهد. او معتقد است که نسل گذشته به جاي اينکه به نسل جوان تفکر انتقادي و آزادانديشي را آموزش دهد، آنها را به تعصبات کورکورانه و جمود فکري تشويق کرده است.


راهکارهاي پيشنهادي:


شريعتي در اين فصل، راه‌حل‌هايي را براي نجات نسل جوان از بي‌تفاوتي و انحراف ارائه مي‌دهد. او از نسل جوان مي‌خواهد که:



  • به دنبال علم و دانش باشند.

  • تفکر انتقادي و آزادانديشي را در خود پرورش دهند.

  • به آموزه‌هاي ديني با ديدگاهي نو و امروزي نگاه کنند.

  • در برابر ظلم و ستم سکوت نکنند و براي تحقق عدالت و آزادي تلاش کنند.

  • مسئوليت سرنوشت خود و جامعه را بر عهده بگيرند.


اهميت فصل دوم:


فصل دوم کتاب "مذهب عليه مذهب" از اهميت زيادي برخوردار است، زيرا در آن شريعتي به طور صريح و شفاف به نقد نسل جوان و نسل گذشته مي‌پردازد. او با ارائه راه‌حل‌هاي عملي، به نسل جوان کمک مي‌کند تا مسير درست را در زندگي خود انتخاب کنند و براي تحقق اهداف والاي انساني تلاش کنند.


نکات تکميلي:



  • تأثير فصل دوم بر کل کتاب: فصل دوم کتاب "مذهب عليه مذهب" مکمل فصل اول اين کتاب است. شريعتي در فصل اول، چارچوب نظري خود را براي بحث در مورد مذهب ارائه مي‌دهد و در فصل دوم، به بررسي نقش و وظايف نسل جوان در قبال دين و جامعه مي‌پردازد.

  • واکنش‌ها به فصل دوم: فصل دوم کتاب "مذهب عليه مذهب" به دليل لحن انتقادي شريعتي و سرزنش نسل جوان، با واکنش‌هاي متفاوتي روبرو شد. برخي از خوانندگان، اين فصل را اثري ارزشمند و تکان‌دهنده مي‌دانستند که به آنها در درک بهتر وظايف خود در قبال دين و جامعه کمک مي‌کرد. در مقابل، برخي ديگر از خوانندگان، انتقادات شريعتي را غيرمنصفانه و مغرضانه مي‌دانستند.







دانلود pdf کتاب مذهب عليه مذهب دکتر علي شريعتي کتابي است که خواننده را به تفکر و تأمل وا مي‌دارد و به او کمک مي‌کند تا به درک عميق‌تر از دين، مذهب، جايگاه آنها در زندگي فردي و اجتماعي و وظايف خود در قبال آنها دست پيدا کند.





کتاب 48 قانون قدرت pdf

کتاب روانشناسي تاريک

دانلود کتاب 40 فکر سمي فلسفه روانشناسي

دانلود کتاب 48 قانون قدرت

دانلود pdf کتاب تکنيک هاي موفقيت و شيوههاي نوين مطالعه

کتاب لطفاً گوسفند نباشيد

دانلود pdf کتاب روي پاهاي خودم

مذهب ,شريعتي ,کتاب ,عليه ,فصل، ,جامعه ,عليه مذهب ,مذهب عليه ,کتاب مذهب ,تلاش کنند ,براي تحقق
مشخصات
آخرین جستجو ها